Eco Sports

Λεπτομέρειες
Ημερομηνία

23/09/2013 - 29/09/2013

Πόλη

Λεμεσός

Χώρος

Tasiana Hotel Apartments

Χάρτης
Δράση

1.1

Οργανισμοί

Asociatia pentru educatie si cultura “Leader Center” | Ρουμανία

Vulcanica Mente | Ιταλία

YDCMA organization | Βουλγαρία

FUNDACJA CENTRUM AKTYWNOSCI TWORCZEJ | Πολωνία

Life Zone Group | Εσθονία

Youthnet Cyprus | Κύπρος

Συμμετέχοντες

30 (5 από κάθε χώρα)

Summary of the project

Το πρόγραμμα ανταλλαγής «Eco-Sports» ήταν ένας συνδυασμός μεταξύ Οικολογίας και Αθλητισμού. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο της Κύπρου και ήταν πολύ δραστήριοι μέσα από μια ποικιλία αθλημάτων, τα οποία είχαν οικολογικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες κάθε χώρας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα αθλήματα και να παρουσιάσουν τα δικά τους παραδοσιακά αθλήματα σε άλλους συμμετέχοντες. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να βρουν κάτι νέο χρησιμοποιώντας απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των καθημερινών υπαίθριων δραστηριοτήτων τους.

Η διάρκεια του έργου ήταν 6 ημέρες, από 23.09.2013 – 29.09.2013 και οι εταίροι ήταν από τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Εσθονία και τη Βουλγαρία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν τέσσερις συμμετέχοντες και ένας αρχηγός από κάθε χώρα, 30 συμμετέχοντες συνολικά.

Ο σκοπός και οι στόχοι του έργου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους νέους στην οικολογική συμπεριφορά και την ευαισθητοποίηση μέσω υπαίθριων δραστηριοτήτων, να προωθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να ενθαρρύνει τους νέους να συμπεριλάβουν τον αθλητισμό και την οικολογική σκέψη στην καθημερινή τους ζωή.

Επιπλέον, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις διαφορές και τις ομοιότητες σε εξωτερικές δραστηριότητες, να ευαισθητοποιηθούν σε έννοιες όπως η συνεργασία, η ομαδική εργασία, η δημιουργικότητα, η οικολογία και η ενεργός συμμετοχή, για να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να σκέφτονται δημιουργικά προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι νέο χρησιμοποιώντας απορρίμματα όπως μπουκάλια, χαρτί, εφημερίδα κ.λπ. Τέλος, προώθησαν τη διαπολιτισμική αλληλεπίδραση και ανέπτυξαν δεξιότητες για τη ζωή ενώ χρησιμοποίησαν δημιουργική σκέψη.

Aims and objectives

Να αυξήσει την οικολογική συμπεριφορά και την ευαισθητοποίηση των νέων μέσω υπαίθριων δραστηριοτήτων, να προωθήσει έναν υγιή τρόπο ζωής.
Να ενθαρρύνει τους νέους να συμπεριλάβουν τον αθλητισμό και την οικολογική σκέψη στην καθημερινή τους ζωή, να ευαισθητοποιήσουν για τις διαφορές και τις ομοιότητες στις υπαίθριες δραστηριότητες, να αναπτύξουν την ευαισθητοποίηση για έννοιες όπως η συνεργασία, η ομαδική εργασία, η δημιουργικότητα, η οικολογία και η ενεργός συμμετοχή.
Να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να σκεφτούν δημιουργικά προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι νέο χρησιμοποιώντας απορρίμματα όπως μπουκάλια, χαρτί, εφημερίδα κ.λπ.
Να προωθήσει τη διαπολιτισμική αλληλεπίδραση και να αναπτύξει δεξιότητες για τη ζωή ενώ χρησιμοποιεί δημιουργική σκέψη.