PBA – Media Sapiens – Creative Promotional Tools in Youth Work

Λεπτομέρειες
Προορισμός

Cava de Tirenni

Ημερομηνία

09/12/2012 - 14/12/2012

Διοργανωτής

Agenzia per la Promozione dei giovani (NGO)

Δράση

4.3

Συμμετέχοντες YNC

2 people

Το “Media Sapiens – Creative Promotional Tools in Youth Work ” ήταν μία πενταήμερη δραστηριότητα ανάπτυξης συνεργασίας, με την συμμετοχή 13 συνεργαζόμενων οργανισμών (19 συμμετέχοντες και 5 μέλη ομάδας) από συνεργαζόμενες και γειτονικές χώρες. Το έργο αυτό έλαβε χώρα στο Cava de Tirreni / Vietri sul mare από τις 9 ως τις 14 Δεκεμβρίου 2012, και οργανώθηκε από την ΜΚΟ Agenzia per la Promozione dei giovani, σε συνεργασία με την Εσθονική οργάνωση νέων Life Zone.

  • Ο κύριος στόχος ήταν η βελτίωση συνεργασιών και η εύρεση νέων συνεργατών, με την ελπίδα της υλοποίησης μελλοντικών κοινών έργων και η δημιουργία δικτύου.
  • Λοιποί στόχοι της δραστηριότητας ήταν η εξοικείωση νέων εργαζόμενων με την χρήση δημιουργικών προωθητικών εργαλείων ως μέσο αποτελεσματικής επικοινωνίας με διαφορετικές ομάδες-στόχους και ενδιαφερόμενους, διαμοιραζόμενοι τις καλύτερες εμπειρίες τους και δουλεύοντας σε μελλοντικές δημιουργικές ιδέες από κοινού. Τα εργαλεία αυτά είναι απαραίτητα τόσο για την προώθηση της νεανικής εργασίας και βελτιώνουν την διασπορά και την διαχείριση των αποτελεσμάτων του φόρτου εργασίας τους, όσο και για την προώθηση των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της νεανικής συμμετοχής σε έργα, της δικτύωσης, του εθελοντισμού και των αρχών και ευκαιριών του προγράμματος Youth In Action σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και σε ευρύτερες κοινότητες.
  • Η μεθοδολογία εργασίας περιλάμβανε διάφορες μεθόδους για να επιτευχθούν οι στόχοι του έργου – διαπολιτισμική και αυτόνομη μάθηση, μάθηση μέσω δράσεων, συμμετοχή, πειραματική μάθηση και εργαστήρια και τεχνολογίες ανοιχτού χώρου.
  • Το κοινό-στόχος είναι εργαζόμενοι νέοι και διαχειριστές έργων που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν δημιουργικά μέσα σαν εργαλεία για την αξιολόγηση και την διαχείριση των αποτελεσμάτων των έργων τους, και για την ενίσχυση δικτύωσης και συνεργασίας.
  • Εκτός από την προηγμένη εκπαίδευση και εκμάθηση δεξιοτήτων, το έργο στοχεύει, μέσω της διαπολιτισμικής του διάστασης να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα ως τον εξαιρετικό πλούτο της Ευρώπης και να ενισχύσει την Ευρωπαϊκή ταυτότητα και το αίσθημα του ανήκειν στους νέους που συμμετέχουν στις δραστηριότητες.